Terugblik

Voorafgaand aan de aftrap van het WK voetbal 2010 in Zuid Afrika is er een voetbaltoernooi georganiseerd, waar alleen geadopteerde kinderen aan mee konden doen. Het was een geweldig succes. Er is in 2010 dan ook meteen gezegd, dat  we het volgend jaar er weer voor zouden gaan. Een uniek toernooi dat  in de loop der jaren steeds meer deelnemers en publiek heeft getrokken. In 2017 hebben ruim 800 geadopteerden uit 32 verschillende landen deelgenomen.

 

Hieronder enkele reacties vanuit de evaluatie formulieren 

 

"Het was in 1 woord geweldig! Er is niks wat beter kan, we hebben genoten, net als vorig jaar. Petje af en diepe buiging voor de organisatie. Voor onze zoon en onszelf is het WK adoptietoernooi een van de hoogtepunten van het jaar! Dit is nu pas echt verbinden ten top."
 "Toen de kinderen gedurende de dag zelf nog een eigen vlaggenparade over het terrein hebben gehouden. De trots/ verbondenheid met hun geboorteland."
 "De verbondenheid tussen de kinderen en de ouders te zien. Het is zo’n mooie en waardevolle ontmoetingsplek. Er straalde heel veel warmte (letterlijk en figuurlijk) van de dag af."
 "Zo mooi ook om de oudere kinderen te zien, de C en B jeugd."
 "Dan krijg je een beetje een voorland te zien van wat je zelf in huis hebt lopen."
 "De vlaggenparade, blijft emotioneel"
 "Ik vind het iedere keer weer ontroerend om zoveel adoptiekinderen bij elkaar te zien en samen te gaan voetballen. Onze kinderen voelen zich een dag niet bijzonder en spelen met gelijkgestemden een aantal wedstrijden voetbal."
 "Bedankt voor het organiseren van het WK, echt bijzonder dat de kinderen zo van dichtbij mochten ervaren dat er naast de paar adoptiekinderen die onze kinderen persoonlijk kennen nog veel meer adoptiekinderen zijn   in Nederland uit allerlei landen."
 "Het zijn er zoooooveel mamma zeiden de kinderen :-) en dat is nog maar een klein deel van de duizenden adoptiekinderen in Nederland vertelde ik. Erg leuk om hier na afloop ook met hen over door te praten. Vandaag zijn mijn kinderen trots met hun medaille en t shirt naar school om het aan de juf en aan de klas te vertellen."
 "mijn oudste heeft nog wel een suggestie: kan het niet wat vaker per jaar :-) Zij is eigenlijk helemaal niet zo met adoptie bezig maar verzuchtte aan het eind van de dag dat ze het zo leuk vond om een keer niet 'anders 'te zijn."

 

 

 

 

Sponsors

 

 

  hoezo