Stichting

In aanloop naar het WK voetbal in 2010 in Zuid-Afrika is het idee ontstaan van een voetbaltoernooi waaraan alleen geadopteerde kinderen mee konden doen. De kinderen en ouders konden elkaar ontmoeten , vrienden maken en kinderen ook nog eens voetballen.

De eerste editie van het WK AdoptieKids was een in de zomer van 2010 een feit. Ruim 100 kinderen speelden in Hilversum om de eer van het geboorteland. De eerste vlaggenparade werd gehouden, het was een prachtig evenement! Er werd dan ook niet lang getwijfeld aan een tweede WK AdoptieKids. In het tweede jaar verdubbelde het aantal deelnemers en in de adoptiewereld werd het WK AdoptieKids langzaam aan bekender en bekender. Steeds meer kinderen uit verschillende geboortelanden meldden zich aan. 2012 In verband met de groei van het aantal deelnemers, gevolgd door een grote schare ouders en supporters, was een groter sportcomplex noodzakelijk. In de jaren op het sportpark van Delta Sport 95 in Houten groeide het WK AdoptieKids jaarlijks met meer dan 100 deelnemers, de competities werden groter en het WKA-marktplein werd georganiseerd. In 2015 bleek ook het prachtige complex in Houten te klein te worden. VV Altius in Hilversum werd de gastheer in 2016, ook dat sportpark kon de stormachtige groei niet aan. Vanaf 2017 is het WK AdoptieKids neergestreken bij VV Brederodes op Sportpark Blankensteijn in Vianen (v.a. 2019 Vijfheerenlanden). In 2018 deden meer dan 950 kinderen uit 34 verschillende geboortelanden mee aan het 9eWK AdoptieKids. Op één dag meer dan 300 wedstrijden, meer dan 1.200 doelpunten!  In 2019 vierden we het 2e lustrum, het 10e WK AdoptieKids en in 2023 zijn we al weer toe aan editie 12!

Veel belangrijker vinden wij nog dat wij de oorsprong en missie van het WK AdoptieKids uit 2010 nog hoog altijd houden: ONTMOETENVERBINDEN en VOETBAL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search this website